В окупований Донбас намагались провезти контрабандою скрипку Страдіварі

Читать на русском
На контрольно-пропускному пункті в'їзду-виїзду «Маріїнка» прикордонники вилучили скрипку роботи майстра Антоніо Страдіварі.
КПВВ Марїнка

На КПВВ «Маріїнка» прикордонники вилучили скрипку роботи майстра Антоніо Страдіварі при спробі незаконного вивезення на тимчасово непідконтрольні території Донецької області.

Про це повідомив Олег Слободян спікер Державної прикордонної служби України на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

На контрольно-пропускному пункті в'їзду-виїзду «Маріїнка» прикордонники вилучили скрипку роботи майстра Антоніо Страдіварі.

«Цікаву знахідку знайшли учора прикордонники у КПВВ «Маріїнка». В руки прикордонників потрапило не якісь банальні приховані товари чи продукти харчування, а справжній витвір мистецтва - скрипка Страдіварі», - написав Слободян.

Експерт про блокаду Донбасу: сьогодні ми здаємо «холодильник», як на початку війни здали «телевізор»Керівник Єдиного координаційного центру «Донбас» оцінив наслідки для України від блокади Донбасу.

Під час огляду автомобіля ВАЗ, на якому громадянин України рухався в непідконтрольний Донецьк, прикордонний наряд у багажному відділенні автомобіля виявив старовинну скрипку роботи Страдіварі (Violin Concert Straduari) 1730 року випуску, що безумовно становить культурну та історичну цінність.

Громадянин і виявлений музичний інструмент переданий співробітникам Національної поліції для прийняття правового рішення.

Раніше СБУ спільно з військовослужбовцями виявили на Донбасі дві схованки зі зброєю та боєприпасами.

Нагадаємо, СБУ також ліквідувала міжнародну мережу по виготовленню, збуту та контрабанди вогнепальної зброї і боєприпасів з центром у Харкові.

Зазначимо, що 22 червня 2016 року голова СБУ Василь Грицак пообіцяв припинити ефективність механізмів і схем контрабанди і незаконного переміщення вантажів на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях. Подивимося, удастсля чиновнику виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: