Рано чи пізно доведеться визнати, що Донбас РФ так просто не віддасть, а бандитів собі не забере

Читать на русском
Василь ВовкЕксперт з питань державної безпеки

Бойові дії, які кожного дня відбуваються на сході України, ведуть до техногенної катастрофи великих масштабів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт Василь Вовк, оцінюючи надзвичайний стан в Авдіївці та ситуацію на Донбасі.

«Безумовно, порівняння з Чорнобильської зоною – перебільшення, але на Донбасі є великий ризик того, що люди вже будуть гинути не від зброї, а від того, до чого застосування цієї зброї призвело», - констатував військовий спеціаліст.

Експерт не виключив оголошення евакуації населення, якщо бойові дії продовжаться.

На його погляд, може скластися так, що Україні треба буде закривати кордон з ОРДЛО.

«Росія ці території не віддасть, а бандитів собі не забере. Там глухий кут, з якого потрібно виійти і показати жителям того регіону успіхи нашої країни. І одночасно вживати заходів, щоб люди самі захотіли знов стати частиною України, причому не як федерації, а як цілісної суверенної держави», - міркує Вовк.

Військовий спеціаліст наголосив, що це не варто розцінювати як розкидання українськими територіями.

Коли ціна обіцянок – життя героїв. Три роки АТО в заявах виконавчої владиУ день третьої річниці антитерористичної операції на сході країни «Слово і Діло» пропонує до уваги читачів останній із циклу матеріалів, присвячених трагічним подіям на Донбасі, – огляд обіцянок виконавчої влади.

«Або ми проводимо вибори під контролем РФ, фактично створюємо федерацію, після чого народ просто знесе нашу нинішню владу, або тимчасово йдемо іншим шляхом, хоч і теж жертовним. Принаймні на кордоні з Кримом немає таких жертв. Це краще, аніж втрачати своїх патріотів. Ті дані з АТО, які нам офіційно приводять, – навряд чи правдиві, в тому числі й щодо мирного населення по обидві стороні лінії розмежування», - аналізує військовий експерт.

Безумовно додав він, аргумент про те, що немає нічого більш постійного, аніж тимчасове, актуальний.

«На жаль, риторика про те, що ми повернемо Крим, а завтра дійдемо до Уральських гір, – звичайне базікання. Якщо реально оцінювати ситуацію, то поки іншого виходу немає», - резюмував Василій Вовк.

Що обіцяли учасникам АТО і простим українцям чиновники за час війни – «Слово і Діло» розповіло в матеріалі «Коли ціна обіцянок – життя героїв. Три роки АТО у заявах виконавчої влади».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: