У Бундестазі скоротять держфінансування крайніх правих партій – ЗМІ

Читать на русском
Члени парламенту ФРН проголосували за позбавлення фінансових надходжень від держави німецьких партій, які дотримуються радикально правих поглядів.

Члени парламенту ФРН проголосували за позбавлення фінансових надходжень від держави німецьких партій, які дотримуються радикально правих поглядів.

Про це повідомляє Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

На підтримку законопроекту висловилися 502 депутата, 57 проголосували проти. Ще 20 членів парламенту утрималися.

У Німеччині пройдуть дебати щодо історичної відповідальності перед УкраїноюОбговорення було ініційовано у зв'язку з переосмисленням історичної відповідальності Німеччини за злочини нацистів.

Як зазначає Deutsche Welle, закон в першу чергу торкнеться Націонал-демократичної партії Німеччини (NPD), яка дотримується поглядів правого спрямування.

«Податкові надходження, які спрямовуються NPD, - це пряме інвестування держави в радикальну агітацію», - сказав журналістам міністр юстиції Німеччини Хайко Маас.

За повідомленням західних ЗМІ, німецькі законодавці висловилися різко проти держфінансування «тих партій, діяльність яких суперечить конституції».

При цьому відповідно до законодавства ФРН будь-яка політична партія в країні отримує від держави кошти. Розмір фінансування залежить від того, чи представляє партія своїх виборців на федеральному або місцевому рівні або в Європейському парламенті.

Відомо, що Федеральний конституційний суд Німеччини не став забороняти діяльність Націонал-демократичної партії, вважаючи її надто незначною.

Нагадаємо, Німеччина запровадила прикордонний контроль перед липневим самітом G20.

Раніше повідомлялося, що німецькі спецслужби викрили російських хакерів у зломі серверів Бундестагу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: