У Німеччині пройдуть дебати щодо історичної відповідальності перед Україною

Читать на русском
Обговорення було ініційовано у зв'язку з переосмисленням історичної відповідальності Німеччини за злочини нацистів.

У парламенті Німеччини сьогодні, 19 травня, відбудуться дебати на тему «Німецька історична відповідальність перед Україною».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на програму засідання на сайті Бундестагу.

Обговорення було ініційовано фракцією Зелених у Бундестазі. Очікується, що з доповідями на цю тему виступлять представники всіх парламентських партій. Від фракції Зелених виступить прес-секретар партії по Східній Європі Марілуіза Бек.

Обговорення було ініційовано у зв'язку з переосмисленням історичної відповідальності Німеччини за злочини нацистів як злочинів, від яких найбільше страждали території країн між Німеччиною і Росією. Зокрема, загальновідомим є той факт, що найбільші втрати під час Другої світової війни понесли Україна та Білорусь.

Як повідомляється на сайті Марілуїзе Бек, потреба в дискусії на тему історичної відповідальності Німеччини перед Україною стає особливо гострою в світлі нинішніх європейських прагнень Києва, який протистоїть російській агресії.

«Німеччина визнає свою історичну відповідальність перед Україною. Це включає не тільки осмислення німецьких злочинів щодо людей, які жили в Україні. Частиною цієї відповідальності є також активна підтримка сьогоднішньої незалежної України та її суспільства в їхніх зусиллях, спрямованих на демократію, побудова правової держави і економічний розвиток», - йдеться в проекті постанови німецьких депутатів.

Нагадаємо, найближчим часом запланована зустріч Президента України Петра Порошенка з французьким колегою Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Також відзначимо, Меркель і Макрон домовилися розробити «дорожню карту» реформ для посилення і зміцнення Євросоюзу і єврозони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: