Українську п'єсу відзначили найвищою премією на фестивалі в Німеччині

Читать на русском
У травні Україна вперше стала почесним гостем престижного німецького театрального фестивалю Heidelberger Stuckemarkt.
Ольга Мацюпа

П'єса львівської драматургині Ольги Мацюпи «Екологічна балада» отримала найвищу нагороду на німецькому фестивалі сучасної драми Heidelberger Stückemarkt.

Про це повідомляється на сторінці фестивалю у Facebook, передає «Слово і Діло».

У травні Україна вперше стала почесним гостем престижного німецького театрального фестивалю «Heidelberger Stuckemarkt». Однією з найяскравіших подій фестивалю стала нагорода молодої української драматургині Ольги Мацюпи.

Нова п'єса «Екологічна балада» була удостоєна нагороди в розмірі п'ять тисяч євро.

Стали відомі імена лауреатів української кінопремії «Золота дзиґа»Всього на розгляд кіноакадеміків було подано 76 українських фільмів, з яких були обрані найкращі.

Крім того, свої п'єси на фестивалі «Heidelberger Stückemarkt» представили також Київський театр «Золоті Ворота», Львівський ТЮГ, театр «ДАХ», режисер і перформер Антон Романов, Алік Сардарян і Наталя Ворожбит, які презентували проект «Де Схід?».

Раніше в Раді Європи відбулася прем'єра польсько-українського фільму про трагедію кримських татар «Коли цей вітер вщухне».

Також відзначимо, що українська анімаційна драма «Подорож», створена за підтримки Держкіно, відібрана для участі в REX Animation Festival в Стокгольмі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: