Німецькі спецслужби викрили російських хакерів у зломі серверів Бундестагу

Читать на русском
Спецслужби Німеччини звинувачують російських хакерів у зломі серверів Бундестагу, які відбувалися навесні 2015 року.

Спецслужби ФРН звинувачують російських хакерів в передачі Wikileaks документів, отриманих в результаті хакерської атаки на сервер бундестагу навесні 2015 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Опубліковані Wikileaks документи слідчої комісії у справі АНБ (Агентства національної безпеки США), за даними органів безпеки, отримані, ймовірно, в ході російської кібератаки на бундестаг», - йдеться в статті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Йдеться про 2400 документів, оприлюднених 2 тижні тому, з грифом «для службового користування», які не містять дійсно секретних даних (такі зберігаються в спеціальному приміщенні бундестагу в неоцифрованому вигляді). Німецькі спецслужби «з високою часткою ймовірності» припускають, що вони були зняті з сервера парламенту в період між навесні 2014 і січнем 2015 року. На користь такого припущення говорить те, що жоден документ більш пізнього періоду не був представлений публіці.

Нагадаємо, раніше хакери атакували сайти Державного казначейства і Міністерства фінансів України. У Мінфіні заявили - це зробили з метою зірвати бюджетний процес.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: