Партія Меркель перемагає на регіональних виборах у Німеччині

Читать на русском
Земельні вибори в Північному Рейні Вестфалії називають «малими загальними» або генеральною репетицією голосування 24 вересня під час обрання нового складу Бундестагу, а потім і канцлера Німеччини.

На виборах до земельного парламенту (ландтагу) німецької федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія, які відбулися 14 травня, перемагає партія канцлера Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз на чолі з Арміном Лашетом.

Про це повідомляє Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

За попередніми даними підрахунку голосів, ХДС отримує 33% голосів. Водночас правляча в NRW Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) набирає 31,2%.

Також в ландтаг проходять представники Вільної демократичної партії (12,6%), Зелені (6,4%) і правопопулисти з «Альтернативи для Німеччини» (7,4%). Останні вперше отримають представництво в ландтазі NRW.

Послання щодо виконання «Мінська»: позиція Києва і зона відповідальності БерлінаПолітичний експерт розповів про пріоритетність виконання Мінських угод для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Зате подолати 5-відсотковий бар'єр не змогли Ліві, які отримали 4,9 % голосів. Вільні демократи поліпшили свої показники наполовину, Зелені ж погіршили майже удвічі. Явка склала близько 66%.

Земельні вибори в Північному Рейні Вестфалії називають «малими загальними» або генеральною репетицією голосування 24 вересня під час обрання нового складу Бундестагу, а потім і канцлера Німеччини. У минулому розташування політичних сил в Північному Рейні - Вестфалії, де проживає майже 18 мільйонів виборців, неодноразово ставало моделлю для центрального уряду.

Раніше Меркель заявила, що НАТО планує брати участь у міжнародній коаліції проти ИГИЛ.

Також відзначимо, новообраний президент Франції Еммануель Макрон вибрав Німеччину в якості першої країни для відвідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: