У Раді зареєстрований пакет законопроектів щодо пенсійної реформи

Читать на русском
Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради пакет законопроектів щодо пенсійної реформи.

Кабінет міністрів вніс до Верхової Ради пакет законопроектів щодо пенсійної реформи.

Про це йдеться на сайті парламенту, передає «Слово і Діло».

Немає голосів: яку відмовку придумають для МВФ і хто заблокує пенсійну реформуПолітичний експерт розповіла, чи зможуть за тиждень ухвалити проект пенсійної реформи і хто блокуватиме процес.

При цьому на сайті парламенту зареєстровано чотири законопроекти: №6614 «Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», №6615 «Проект закону про внесення змін до ст. 588 Митного кодексу України з питань пенсійного забезпечення», №6616 «Проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України з питань пенсійного забезпечення», №6617 «Проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій».

Наразі тексти законопроектів на сайті Ради ще не опубліковані.

Як відомо, Кабмін схвалив пакет законопроектів щодо пенсійної реформи вчора.

Рева обіцяє, що пенсійна реформа буде запущена з січня 2017 рокуСказано 23 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Повідомлялося, що проект пенсійної реформи передбачає підвищення мінімального страхового стажу для отримання пенсії з 15 до 25 років у 2018 році. Починаючи з 1 січня 2019 року, людям, у яких страховий стаж становить 15 років, пенсія за віком призначатиметься в 65 років. Ті ж громадяни, у яких відсутній страховий стаж тривалістю 15 років, матимуть право на призначення державної соціальної допомоги після досягнення 65 років виходячи з сукупного доходу сім'ї.

За даними опитування Центру Разумкова, ставлення українців до підвищення пенсійного віку або страхового стажу є негативним: не підтримують таку ініціативу уряду 86,1% опитаних.

Раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів про соцдопомогу пенсіонерам, яким не вистачає стажу.

Нагадаємо, МВФ назвав вимоги до пенсійної реформи в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: