Одну із автомобільних доріг обладнають сонячними батареями

Читать на русском
На Житомирській ділянці міжнародної автодороги планується установка 10 світлофорних об'єктів та 30 сучасних систем освітлення пішохідних переходів, які працюватимуть на сонячних батареях.

У Житомирській області на трасі М-06 (Київ-Чоп) планують встановити 30 систем освітлення на сонячних батареях.

Проект передбачає передачу автодороги Київ-Чоп в аутсорсинг підрядної компанії, яку визначать за результатами тендеру повідомляє Вusinessua, передає «Слово і Діло».

«У рамках реалізації проекту на Житомирській ділянці міжнародної автодороги додатково планується установка 10 світлофорних об'єктів та 30 сучасних систем освітлення пішохідних переходів, які працюватимуть на сонячних батареях. Беруться до уваги ділянки дороги підвищеної аварійності та концентрації ДТП», - зазначив начальник управління промисловості, інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Роман Крисюк.

Підрядна організація, крім іншого, здійснюватиме експлуатаційне обслуговування дороги - ремонтувати асфальтове покриття, наносити розмітку, ремонтувати бар'єрну огорожу, чистити сніг, прибирати сміття.

Кошти на цей проект надає Міжнародний валютний фонд. Вартість проекту буде визначена після його затвердження і виготовлення проектно-кошторисної документації.

Раніше повідомлялося, що в Одеській області протягом року побудують три сонячні електростанції.  

Нагадаємо, українці все частіше встановлюють сонячні панелі на дахах будинків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: