В Одеській області протягом року побудують три сонячні електростанції

Читать на русском
В Одеській області до 1 червня 2018 року планується побудувати три сонячні електростанції загальною потужністю 86 мегават.

Глава Одеської облдержадміністрації Максим Степанов і директор енергетичного холдингу KNESS GROUP Сергій Шакалів підписали меморандум про будівництво трьох сонячних електростанцій.

Про це повідомили в прес-службі ОДА, передає «Слово і Діло».

«Проект передбачає запуск установки нових потужностей з виробництва електроенергії, сонячної електроенергії, за допомогою сонячних електростанцій загальною потужністю 86 мегават. Зазначу, що на сьогоднішній день в Одеській області є орієнтовно кількість електростанцій загальною потужністю 230 мегават. Тобто, те, що побудують - дуже значно», - сказав глава Одеської ОДА Максим Степанов.

У реалізацію проекту буде інвестовано понад $80 мільйонів від українських, американських і європейських інвесторів.

Завершити будівництво всіх трьох об'єктів планується до 1 червня 2018 року. Вводиться в експлуатацію потужності будуть поетапно. Наразі вирішуються питання щодо відведення земельних ділянок. До будівництва будуть залучені до 500 місцевих фахівців.

Нагадаємо, близько півсотні компанії подали заявки на будівництво сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні відчуження.

Раніше повідомлялося, що ХПФ спільно з латвійцями буде випускати сонячні батареї.

Як відомо, «Укртрансгаз» отримав ліцензію на виробництво сонячної електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: