«Укравтодор» почне будувати найкоротшу автодорогу до Угорщини

Читать на русском
Реконструкцію автодороги Мукачево-Берегове-КПП Лужанка почнуть у 2017 році, а також побудують об'їзну дорогу Берегового та села Астей для цієї траси.

«Укравтодор» планує розпочати реконструкцію автодороги М-24/Е-58 Мукачево-Берегове-КПП «Лужанка» в 2017 році, а також почати будівництво об'їзної дороги Берегового та села Астей для цієї траси.

Коригування проектно-кошторисної документації для будівництва об'їзної траси займе близько двох місяців, повідомляє «Слово і Діло».   «Зараз ця траса досить вузька, ми її плануємо розширити ще додатково на дві смуги руху на ділянці від Мукачева до Берегового, довести до першої категорії та побудувати обхід Берегового. Розширення траси до прикордонного пункту дозволить збільшити пропускну здатність автодороги для вантажного транспорту й скоротити час руху», – зазначив радник голови «Укравтодору» Олександр Кава.

Він додав, що об'їзд стане найкоротшим шляхом до Угорщини з регіону. Загалом, якщо не буде затримок із фінансуванням робіт, цю ділянку збудують за 24 місяці.

Регіони отримуватимуть на ремонт доріг 35% Дорожнього фондуПісля запуску в роботу Дорожнього фонду на будівництво і ремонт доріг районного та місцевого значення (між населеними пунктами) будуть витрачати 35% доходу.

Також планується реконструювати прикордонний пункт «Лужанка». Він має стати альтернативою наявному КПП «Тиса», що єдиний має можливість пропуску великогабаритного автотранспорту в Угорщину.

Фінансування ремонтно-будівельних робіт бере на себе уряд Угорщини шляхом надання кредиту на 50 млн євро.

Нагадаємо, що представники великих будівельних фірм Італії висловили намір брати участь у дорожньому будівництві в Україні й хочуть найближчим часом вийти на вітчизняний ринок.

Раніше представники французької VINCI висловили намір розпочати реалізацію проектів у сфері дорожньої інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: