Світовий банк схвалив концепцію партнерства з Україною на 2017-2021 роки

Читать на русском
Фінансова підтримка банку в рамках концепції буде залежати від прогресу України в реалізації реформ, покращення результатів впровадження портфеля проектів СБ в Україні.

Рада Директорів Світового банку схвалила концепцію співпраці з Україною на 2017-2021 роки, яка передбачає сприяння сталому та комплексному відновленню економіки держави.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, передає «Слово і Діло».

Світовий банк надав Україні кредит на підтримку експортуОчікується, що проект під назвою «Доступ до довгострокових фінансів» здійснюватиме ТОВ «Укрексімбанк», надавши субкредити банкам, які, в свою чергу, вкладуть гроші в різні малі та середні підприємства.

«Концепція партнерства є стратегічним документом співробітництва між Україною та Світовим банком і узгоджується з цілями стратегії розвитку України, які було визначено в програмі та плані дій Уряду, схваленому у 2016 році», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в процесі розробки були визначені основні напрямки стратегічного партнерства, серед яких реформа державного управління, антикорупційна діяльність, земельна реформа, реформа охорони здоров'я, приватизація, допомога постраждалим від конфлікту громадам.

До того ж, концепція визначає чинники, від яких залежатиме фінансова підтримка Світового банку.

«Фінансова підтримка Світового банку протягом всього періоду дії Концепції буде залежати від: (I) прогресу України в реалізації реформ; (II) покращення результатів впровадження портфеля проектів МБРР в Україні; та (III) загального кредитного потенціалу Світового банку і нормативу кредитування для України», - наголошується у проекті.

Нагадаємо, що 6 червня Світовий банк покращив прогноз зростання ВВП України в 2018 році.

Як відомо, Гройсман ініціює створення Служби фінансових розслідувань замість податкової міліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: