Світовий банк надав Україні кредит на підтримку експорту

Читать на русском
Очікується, що проект під назвою «Доступ до довгострокових фінансів» здійснюватиме ТОВ «Укрексімбанк», надавши субкредити банкам, які, в свою чергу, вкладуть гроші в різні малі та середні підприємства.

Рада виконавчих директорів Світового банку 2 травня затвердила кредит для України з метою підтримки малих і середніх підприємств, орієнтованих на експорт в розмірі 150 мільйонів доларів.

Про це заявила директор Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Сату Кахконен, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Україна має креативний і унікальний діловий потенціалом і може виробляти високоякісну конкурентоспроможну продукцію», – заявила Кахконен.

«Однак багато перешкод обмежують можливості України в експорті. Однією з них є нестача якісного фінансування. Доступ до довгострокових фінансів для малих і середніх підприємств допоможе країні збільшити експорт і сприятиме пожвавленню економічного зростання в Україні», – додала вона.

Очікується, що проект під назвою «Доступ до довгострокових фінансів» здійснюватиме ТОВ «Укрексімбанк», надавши субкредити банкам, які, в свою чергу, вкладуть гроші в різні малі та середні підприємства в Україні. Ці підприємства, як повідомили в Світовому банку, будуть відібрані з огляду на їхню фінансову стабільність і потенціал.

Світовий банк є одним з найбільших міжнародних партнерів України. Ця інституція надає підтримку у здійсненні енергетичних, комунальних, транспортних, соціальних проектів тощо.

Раніше Сату Кахконен заявила, що для прискорення економічного відновлення Україні варто насамперед провести пенсійну, земельну, медичну та антикорупційну реформи.

Також відомо, що проектна група Міжнародного банку реконструкції та розвитку, у складі представників Світового банку та консультантів компанії Integradted TransportPlaning, відвідала Одеський порт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: