Україна в світових рейтингах: як змінилися наші позиції за рік

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відслідковувати позиції України в різноманітних світових рейтингах. Цього разу портал, використавши дані таких авторитетних організацій, як Світовий економічний форум, ООН, Transparency International, «Репортери без кордонів» і дані досліджень Bloomberg, показало, як змінилися рейтинги нашої країни за низкою соціально-економічних показників.

Так, наприклад, в рейтингу за індексом розвитку людського капіталу Україна, порівняно з 2016 роком, піднялася на 5 позицій і тепер посідає 26-ту сходинку. Так само на 5 позицій ми піднялися за індексом свободи преси (але все одно залишаємося лише на початку другої сотні). Найбільш суттєвим є прогрес нашої країни в питанні відкритості даних: процеси, що відбулися в Україні за останній рік, дозволили їй підскочити аж на 30 сходинок у відповідному рейтингу.

Не змінилися позиції України в розвитку туризму та безпеки, при цьому в питанні дотриманні права ми одну сходинку втратили. Ще гірші справи у нас із показниками бідності населення (мінус 4 сходинки) та індексом людського розвитку (мінус три позиції). Цілих 9 позицій Україна за рік втратила за індексом щастя.

Нагадаємо, раніше портал показав, як змінилися фактичні заробітки українців за останні 3 роки. Також «Слово і Діло» проаналізувало нову систему субсидій, яка почала діяти у зв’язку зі зміною соціальних нормативів споживання житлово-комунальних послуг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: