Нацбанк пропонує запровадити патентний збір для обмінників

Читать на русском
НБУ вважає, що такий крок дозволить збільшити надходження до бюджету і збільшить частку офіційного ринку валютообмінних операцій.

Національний банк ініціює введення патентного збору для компаній, що займаються валютообмінними операціями.

Про це заявив директор департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

«Ввести патентний збір Нацбанк не уповноважений - для цього потрібно вносити зміни до Податкового кодексу, тому НБУ готує і планує найближчим часом направити уповноваженим державним органам свої пропозиції з цього питання», - зазначив він.

НБУ вважає, що такий крок дозволить збільшити надходження до бюджету і збільшить частку офіційного ринку валютообмінних операцій.

Переказ грошей за кордон: набули чинності нові правилаЗнімаються обмеження для фізосіб на переказ коштів за межі України для неторгових операцій.

Регулятор також планує вдосконалити вимоги до фінансового стану небанківських фінустанов і перевіряти ділову репутацію керівників і власників таких компаній.

Видаючи все більше ліцензій на обмін валют, НБУ має намір посилювати контроль за дотриманням ліцензіатами вимог законодавства.

Раніше Нацбанк спростив процедуру капіталізації банків і порядок припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи.

Також в НБУ заявили, що втрата програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду створить ризики нової хвилі девальвації гривні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: