В Нацбанку назвали головну загрозу падіння гривні

Читать на русском
НБУ вважає, що втрата програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду створить ризики для нової хвилі девальвації гривні.

Національний банк України вважає, що втрата програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду (МВФ) створить ризики для нової хвилі девальвації гривні.

Про це йдеться в звіті про фінансову стабільність, передає «Слово і Діло».

Нацбанк зазначив, що після націоналізації Приватбанку фокус програми МВФ змістився в бік структурних реформ.

НБУ послабив обмеження для інвестицій українського бізнесу за кордонВ українському Нацбанку послабили обмеження для юросіб на можливість інвестування за кордон.

«Для отримання наступного траншу фонду Україна повинна забезпечити реформу системи пенсійного забезпечення, зробити кроки до запуску ринку сільськогосподарських земель, відновити приватизацію державних підприємств і посилити боротьбу з корупцією», - нагадав НБУ.

Регулятор відзначив високу актуальність програми МВФ, враховуючи значні середньострокові ризики, обумовлені істотними виплатами за державним зовнішнім боргом з 2019 року.

«Значні затримки з реалізацією пакету реформ і втрата динаміки співпраці з МВФ обмежить доступ держави на міжнародні ринки капіталу і унеможливить своєчасне і повне обслуговування державного зовнішнього боргу. Це створить ризики нової хвилі девальвації гривні і втрату міжнародних резервів НБУ», - підкреслив Нацбанк.

Ціна обіцянок: чому Україна може залишитися без грошей МВФКеруючий партнер компанії Capital Times пояснив, що може вплинути на перспективи кредитування України.

Нагадаємо, що проект бюджетної резолюції, затверджений Кабінетом Міністрів на 2018-2020 роки, передбачає середньорічний курс гривні до долара на рівні 29,3-31 грн/$.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України вважає ключовими ризиками фінансового сектора значну присутність держави в банківському секторі і високу частку непрацюючих кредитів.

Раніше в НБУ з'ясували, скільки «кешу» зберігається поза банківською системою.

Нагадаємо, раніше Нацбанк роз'яснив порядок застосування санкцій проти російських банків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: