Скасування АТО: Парубій розкрив деталі законопроекту

Читать на русском
Законопроект про зміну формату АТО описує компромісний варіант і об'єднає як прихильників, так і критиків воєнного стану.

Законопроект щодо зміни формату АТО включає в себе три ключові положення.

Про це в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV заявив глава Верховної Ради Андрій Парубій, передає «Слово і Діло».

У БПП пропонують ввести воєнний стан у ОРДЛО та КримуУкраїні варто ввести воєнний стан на окупованих територіях, враховуючи Крим, проте не на всій території держави.

Він зазначив, що одним з головних принципів цього законопроекту стане створення законодавчої бази, яка дозволить використовувати всі силові підрозділи без обмеження демократичних процедур. Він нагадав, що у 2014 році військове положення в Україні не запровадили через необхідність проведення виборів, через що тоді і ввели АТО.

Таким чином законопроект є компромісним варіантом у цій ситуації і повинен об'єднати як прихильників, так і критиків воєнного стану.

Законопроект також повинен відкрити можливості для створення єдиного оперативного штабу, який має управляти не тільки всіма військовими підрозділами, а й місцевими військовими адміністраціями.

РНБО розгляне законопроект щодо деокупації і реінтеграції ДонбасуПерший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що робота над законопроектом про деокупацію і реінтеграції Донбасу буде завершена вже найближчим часом.

Документ також визнає захоплені терористами «ДНР/ЛНР» території окупованими.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов раніше заявив про необхідність завершення АТО і розробку нового законодавчого формату «звільнення окупованих територій».

У свою чергу в Генштабі заявили, що рішення щодо припинення АТО ухвалюється вищим керівництвом держави.

Порошенко переконаний, що у разі скасування АТО на Донбасі українські військові можуть втратити можливості захисту України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: