Парубій очікує рішення США щодо летальної зброї до кінця року

Читать на русском
Адміністрація США може ухвалити рішення про надання Україні оборонної зброї вже до кінця нинішнього року.

Глава Верховної Ради Андрій Парубій, який зараз перебуває з візитом у Вашингтоні, висловив надію, що США ухвалять рішення про надання оборонної зброї Україні до кінця 2017 року.

Про це він розповів журналістам у четвер, передає «Слово і Діло».

Сенат США посилив санкції проти РосіїЗаконопроект передбачає закріплення на законодавчому рівні санкцій, запроваджених указами Барака Обами.

«Ми проговорювали, власне, збільшення фінансування (в допомогу Україні. - ред.) в бюджеті (США. - ред.) на 2018 рік і, звичайно, ми обговорювали питання надання Україні летального оборонного озброєння», - сказав Парубій.

Він підкреслив, що з усіма, з ким зустрічався протягом перших трьох днів візиту в США, відчув підтримку.

За його словами, питання зброї для України вже не є закритою темою в адміністрації.

«І я сподіваюся на позитивне рішення про надання Україні летального озброєння, в першу чергу протитанкових комплексів «Джевелін», і дуже розраховую, що, в тому числі, мій приїзд сприятиме тому, щоб це питання було вирішене», - зазначив Парубій.

Відповідаючи на уточнююче запитання про терміни, коли, на його думку, ці дискусії можуть прийти до логічного висновку, український спікер зазначив, що не хотів би називати конкретних дат.

Україна знову просить США надати летальну зброюУкраїна і США продовжать проведення реформ у військовій сфері, результатом яких може стати надання Україні летальноъ зброї, про яку влада країни просить не в перший раз.

«Але я думаю, що рішення мало бути ухвалене до кінця цього року... Рішення, яке б воно не було - позитивне або негативне, але я думаю, це дискусія декількох місяців, і восени ми зможемо вийти на остаточне рішення з цього приводу», - зазначив спікер українського парламенту.

14 червня Парубій заявив, що поки питання про виділення Україні летальної зброї залишається відкритим в Міністерстві оборони США.

Нагадаємо, американські демократи закликали надати Україні летальну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: