МЗС працює над створенням механізму з деокупації Криму

Читать на русском
Механізм з деокупації Криму ми будуємо завдяки наявним інструментам на різних міжнародних майданчиках.

Українські дипломати працюють над створенням міжнародного механізму по деокупацію Криму.

Про це розповів директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв в ефірі Радіо Свобода, передає «Слово і Діло».

На шляху реформ і деокупації: у чому суть «плану Маршалла» для України та які умови ЗаходуДиректор військових програм Центру Разумкова розповів, чи потрібен Україні «план Маршалла» та чи можлива його реалізація в українських реаліях.

«Механізм деокупації Криму ми будуємо завдяки наявним інструментам на різних міжнародних майданчиках. Ви пам'ятаєте, минулого року була дуже потужна резолюція Генасамблеї ООН із ситуації в області прав людини. Ця тема рухається на майданчику Ради Європи. Ми прагнемо до того, щоб такий механізм був створений, хоча, звичайно, сьогодні у всіх на устах переговори в нормандському і Мінському форматах для того, щоб зупинити криваву війну, яку веде Росія на Донбасі», - сказав Макєєв.

Він також зазначив, що санкції залишаються найбільш ефективним із наявних в українських партнерів інструментів тиску на Росію.

«Санкційна політика поряд із політикою ізоляції й міжнародного політичного тиску є тими невійськовими інструментами, які повинні змусити Росію припинити агресію проти України», - сказав Макєєв.

Цього року представник України при Євросоюзі Микола Точицький заявляв, що настав час розробити й запустити міжнародний переговорний механізм для деокупації Криму.

Раніше повідомлялося, що РНБО розгляне законопроект щодо деокупації і реінтеграції Донбасу.

Нагадаємо, в лютому Кабмін представив план деокупації Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: