У БПП пропонують ввести воєнний стан у ОРДЛО та Криму

Читать на русском
Україні варто ввести воєнний стан на окупованих територіях, враховуючи Крим, проте не на всій території держави.
Анатолій Матвієнко

Україні варто ввести воєнний стан на окупованих територіях, враховуючи Крим, проте не на всій території держави.

Таку позицію висловив заступник голови фракції БПП Анатолій Матвієнко в коментарі «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Я підтримую цю ідею (прийняття законопроекту про окуповані території, - ред.). Більш того, я менш критично ставлюся до того, що ми до сьогоднішнього дня це не зробили, тому що є підстави. Якби ми мали гарне стримування, як ми маємо сьогодні, хоча воно ще далеко недосконале, то це можна було б робити швидше. Ми повинні швидко вирішити всі проблеми нашої армії, щоб зробити її здатною не тільки стримувати ворога, а й звільняти свої території. Очевидно, в такій перспективі такі кроки є доречними, очевидно, про них треба думати. Хто готує ці документи, невідомо, але очевидно, якщо це прозвучало з АП або РНБО, очевидно, такий проект готується», - сказав Матвієнко.

Завершення АТО: яке нове ім'я отримає війна на ДонбасіЖурналіст Денис Попович розповів, як називатиметься антитерористична операція на сході України.

Нардеп стверджує, що потім треба ввести воєнний стан, проте не на всій території держави.

«Очевидно, наступний крок - це введення воєнного стану на окупованій території (включно з Кримом), а не на всій Україні. Якщо не зробити цього кроку, то немає можливості здійснювати і наступний крок ... Без визнання цієї території окупованою і без відповідного документу, який це підтверджує, цей крок зробити буде неможливо», - зазначив нардеп.

За його словами, досить багато представників фракції БПП вважають, що введення воєнного стану необхідно.

Раніше повідомлялося, що суд перевірить, чи законне закриття доступу до декларацій військових прокурорів.

А для росіян влаштовують туристичні поїздки на окупований Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: