СБУ виявила механізм штучного завищення тарифів енергокомпаніями

Читать на русском
Служба безпеки України спільно з Нацкомісією регулювання енергетики і комунальних послуг виявила механізм неефективного використання коштів енергогенеруючими компаніями, що викликало штучний зростання тарифів для споживачів.

Служба безпеки України спільно з Нацкомісією регулювання енергетики і комунальних послуг виявила механізм неефективного використання коштів енергогенеруючими компаніями, що викликало штучне зростання тарифів для споживачів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає «Слово і Діло».

Чи зможе Україна відмовитися від антрациту і чи загрожує населенню підвищення тарифівДиректор енергетичних програм Центру Разумкова оцінив запаси антрациту на ТЕС і зміни тарифної політики.

«Правоохоронці встановили, що протягом декількох років в тарифи закладалися витрати компаній на реконструкцію і модернізацію енергоблоків теплових електростанцій. При перевірці виконання інвестиційних зобов'язань співробітники спецслужби зафіксували невиконання значних обсягів задекларованих робіт більшістю гравців ринку», - розповіли в СБУ.

Як пояснили у відомстві, через це постійно знижувалася ефективність роботи ТЕС, що давало менеджменту підстави лобіювати необґрунтоване підвищення тарифів.

«За результатами відповідної перевірки національним регулятором прийнято рішення про повернення теплогенеруючими компаніями коштів на загальну суму 2,9 мільярда гривень, що дозволило запобігти подальшому зростанню тарифів», - йдеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби також зафіксували, що деякими компаніями видано документацію конкурсних про нібито виконанні модернізації на об'єктах, що перебувають на тимчасово окупованих територіях.

У зв'язку з цим проводиться перевірка інформації про можливе використання цих грошей на потреби проросійських терористів.

Раніше в КМДА повідомили, чому змушені підвищити тарифи на утримання будинків.

Нагадаємо, Нацкомісія схвалила нові порядок і процедуру формування тарифів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: