СБУ заборонила використовувати поштові сервіси РФ під час реєстрації доменних імен

Читать на русском
Служба безпеки України заборонила використовувати російські поштові сервіси при реєстрації доменних імен.

Служба безпеки України заборонила використовувати російські поштові сервіси при реєстрації доменних імен.

Про це йдеться в листі Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ на адресу Інтернет Асоціації України, повідомляє «Слово і Діло».

Сергій ТарутаНародний депутат України
Тарута пообіцяв зробити все можливе, щоб у Житомирі з'явився 4G до кінця 2017 рокуСказано 6 червня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як пояснюється в листі, зазначеним департаментом «відповідно до Закону України про« Службу безпеки України», проводяться заходи, спрямовані на забезпечення інформаційної безпеки держави».

«В ході здійснення комплексу зазначених заходів виявлено порушення вимог чинного законодавства з боку власників доменних імен в зоні« * ua »,« * укр »в т.ч. «Gov.ua». Зокрема, для управління доменними іменами використовуються поштові сервіси російських компаній «Яндекс» і «Mail.ru», щодо яких введено спеціальні обмеження відповідно до Указу Президента від 15.05.2017 №133 «Про Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», - йдеться в документі.

Департамент просить «з метою недопущення нанесення шкоди інформаційної безпеки України, провести роз'яснювальну роботу з реєстраторами доменних імен про обмеження використання російських поштових сервісів при реєстрації і управлінні доменними іменами».

Раніше повідомлялося, що в окупованому Криму заявили, що повністю відмовилися від українського інтернету.

А СБУ підозрює одного з інтернет-провайдерів у створенні терористичної групи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: