Нацкомісія схвалила нові порядок і процедуру формування тарифів

Читать на русском
Комісія підготувала значну кількість документів, що стосуються стимулюючого тарифоутворення.

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) схвалила проекти рішень про порядки і процедури формування тарифів на принципах стимулюючого регулювання для компаній-ліцензіатів, які здійснюють транспортування теплової енергії магістральними та розподільними тепловими мережами, надають послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, передачі електроенергії магістральними та міждержавними електричними мережами, а також диспетчеризації Об'єднаної енергосистеми України.

Про це повідомляє УНІАН, передає «Слово і Діло».

«Мова йде про схвалення проектів рішень, які будуть опубліковані на сайті комісії, і кожен зможе подавати свої пропозиції. Немає заперечень? Рішення прийнято», - сказав глава НКРЕКУ Дмитро Вовк.

Він повідомив, що до сьогоднішнього засідання комісії було підготовлено значну кількість документів, що стосуються стимулюючого тарифоутворення з усіх галузей, які регулює комісія.

«Всього зараз підготовлено 15 документів по стимулюючій тарифоутворення. Дані документи включають визначення регуляторної бази, методології, порядки визначення необхідного доходу, параметри регулювання, розподіл активів і витрат, доходів з різних видів діяльності, встановлення регуляторної норми доходу і інше», - повідомив Вовк.

Нагадаємо, з 1 травня в Україні запрацювала оновлена ​​програма житлових субсидій. «Слово і Діло» опублікувало інфографіку в якій показало, які зміни чекають українців і чи стало менше комунальне навантаження на пенсію українців.

Відзначимо, що з 12 травня в Україні підвищилися тарифи на холодну воду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: