Зведення штабу АТО 20 червня: понад 40 обстрілів, є поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 19 червня.

За минулу добу, 19 червня, російсько-окупаційні війська вчинили 43 обстрілу позицій Збройних сил України, в результаті яких поранення отримали четверо українських військовослужбовців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Підрозділи російсько-окупаційних військ вчора щодо менше застосовували важку артилерію, однак обстрілювати позиції ВСУ з інших видів зброї не припинили. За минулу добу бойовики 43 рази відкривали вогонь по опорних пунктах українських захисників уздовж всієї лінії зіткнення. Найбільше ворожих збройних провокацій зафіксовано на приморському напрямку, а з артилерії калібру понад 100 мм противник бив тільки на Луганщині», – йдеться в повідомленні.

На приморському напрямку зафіксовано 19 обстрілів позицій ЗСУ. Під вогонь противника потрапила ціла низка наших опорних пунктів, зокрема в районі Широкиного, Водяного, Лебединського, Талаківки, Гнутового, Березового та Мар'їнки. Там окупанти систематично порушували "режим тиші", використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, в окремих випадках - зенітні установки та озброєння БТР. Також поблизу Павлополя незаконні збройні формування вели вогонь невисокої інтенсивності з мінометів калібру 82 мм, а неподалік Талаківки українських воїнів обстрілював ворожий снайпер.

Основна вогнева активність на Донецькому напрямку, як і раніше, сконцентрована на південному передмісті Авдіївки. Там загарбники і вдень, і вночі неодноразово відкривали вогонь по наших позиціях з піхотного озброєння різних модифікацій, одного разу били із зенітної установки. Також на цьому напрямку вчора під ворожий вогонь потрапили українські воїни, котрі тримають оборону в районі Кам'янки, Зайцевого та Новолуганського. Там бойовики також не застосовували артилерії, втім досить щільно під прикриттям гранатометів били зі стрілецької зброї. Всього тут зафіксовано 9 фактів застосування проросійськими НЗФ зброї.

На луганському напрямку найгарячіше вчора знов було в районі Бахмутської траси. Саме там, поблизу Кримського, російсько-терористичні бандформування вчора тричі використовували проти українських захисників міномети калібру 120 мм. Там же окупанти досить інтенсивно били з 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Окрім того, без застосування артилерії бойовики здійснювали обстріли позицій ЗС України, які розташовані неподалік Станиці Луганської, Новозванівки, Жовтого, Старого Айдару та Новоолександрівки.

Нагадаємо, за добу 19 червня бойовики 21 разів відкривали вогонь по позиціях ВСУ, двоє бійців поранені.

Раніше у штабі АТО повідомили про майже півсотню обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: