Прикордонники затримали бойовика, котрий хотів знайти роботу в Україні

Читать на русском
Прикордонники на контрольному посту «Березове» затримали бойовика, який протягом 2014-2016 років проходив службу в зенітно-ракетних підрозділах незаконних збройних формувань.
Паспорт, вилучений у бойовика

Прикордонники на контрольному посту «Березове» затримали бойовика, який протягом 2014-2016 років проходив службу в зенітно-ракетних підрозділах незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 16 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 16 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Повідомляється, що громадянин 1978 року народження слідував з непідконтрольною території через контрольний пост «Березово» пішки. Під час розмови з прикордонниками чоловік почав хвилюватися, а потім намагався втекти і був затриманий. Серед його речей виявили паспорт і військовий квиток, видані на території окремих районів Донецької області, які зараз зайняті бойовиками.

Уже в ході фільтраційних заходів з'ясувалося, що чоловік протягом 2014-2016 років проходив службу в зенітно-ракетних підрозділах незаконних збройних формувань і охороняв полонених.

Помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян також уточнив, що затриманий проживав раніше в Донецьку і стверджує, що з лав бойовиків звільнився за власним бажанням. «І зараз в зв'язку з тим, що там нема чого робити і чим займатися вирішив йти на підконтрольну Україні територію шукати роботу», - розповів Слободян.

Зараз із затриманим проводиться співбесіда, після якого його передадуть СБУ.

Нагадаємо, що в ніч з 14 на 15 червня російсько-окупаційні війська обстріляли житлові квартали Сухої Балки, в результаті чого загинув місцевий житель.

А радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що після звільнення захоплених територій Донбасу, правоохоронці проведуть зачистки від місцевих бойовиків і російських найманців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: