Тимчук розповів про плани наступальних дій армії

Читать на русском
Армія не проводитиме широкомасштабних наступальних операцій, які загрожуватимуть зривом Мінських угод, наступальні дії можуть вестися в сірій зоні або територіях, які за Мінськом мають контролюватися Україною.

Армія не проводитиме широкомасштабних наступальних операцій, які загрожуватимуть зривом Мінських угод, наступальні дії можуть вестися в «сірій зоні» або територіях, які за «Мінськом» мають контролюватися Україною.

Про це розповів народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

«Наступальні операції оперативно-тактичного рівня ми проводити не будемо, оскільки це буде явним зривом Мінських домовленостей. Я вже не кажу про стратегічний рівень, яким на Донбасі не пахне», – відповів він на питання щодо планування наступальних операцій зі звільнення окупованих територій Донбасу.

У той же час Тимчук не виключив тактичних наступальних операцій ЗСУ в «сірій зоні» або територіях, які за Мінськими угодами повинна контролювати Україна.

«Якщо ми говоримо про наступальних операціях тактичного рівня – коли наші висуваються на нові позиції – то тут мова йде про наступальні операції, як я їх називаю, з примусу російсько-терористичних військ до виконання Мінських домовленостей. Наші війська діють в сірій зоні, а якщо не в сірій зоні, то все одно на територіях, які за «Мінськом» мають контролюватися Україною», – зазначив депутат.

Також Тимчук розповів, зараз Україна не потребує наступального летального озброєння, тому що не планує широкомасштабних наступів, а для виконання поточних завдань оборонного озброєння буде цілком достатньо.

«У цих умовах яскраві наступальні сили і засоби на зразок повітряно-десантних військ нам не потрібні – ми не будемо проводити такі масштабні операції», – додав він.

Нагадаємо, 19 червня в ІС повідомили, що в останні дні російсько-окупаційні війська активно намагаються відтіснити сили АТО з зайнятих раніше нових позицій в районі Бахмутської траси.

2 червня Тимчук висловив думку, що скоротити кількість обстрілів і провокацій бойовиків в прифронтових населених пунктах дозволить мовлення українського телебачення, оскільки велика частина обстрілів інформаційно супроводжується російською пропагандою, що звинувачує в обстрілі ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: