Штаб АТО повідомив про стабілізацію ситуації на Донбасі: всього лише 8 ворожих обстрілів

Читать на русском
У вівторок, 20 червня, ситуація в районі проведення АТО, істотно стабілізувалася, в порівнянні з попередніми днями.

У вівторок, 20 червня, ситуація в районі проведення АТО, істотно стабілізувалася, в порівнянні з попередніми днями.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook, передає «Слово і Діло».

Скільки вимушених переселенців живе в різних областях України?За даними Міністерства соціальної політики, на 1 червня в Україні налічувалось 1,561 мільйони вимушених переселенців з окупованих Росією територій Донбасу і Криму: «Слово і Діло» відстежило зміни в кількості переселенців по областях.

З початку доби російсько-терористичні бандформування 8 разів обстрілювали позиції ВСУ.

«Сьогодні оперативна обстановка в районі проведення АТО, в порівнянні з попередніми днями, істотно стабілізувалася. Від початку доби російсько-терористичні бандформуваннями 8 разів застосовували зброю проти підрозділів ЗС України. При цьому, не зафіксовано жодного факту використання бойовиками забороненого Мінськими угодами артилерійського озброєння», - йдеться в повідомленні.

Карта АТО: ситуація на сході України на 20 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 20 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Порушення незаконними збройними формування умов припинення вогню відбулися тільки на Приморському і Луганському напрямках.

«В результаті бойових дій жоден український захисник не постраждав», - відзначили в штабі.

На приморському напрямку лінії зіткнення противник 5 разів відкривав вогонь по опорних пунктах сил АТО. Зокрема, з протитанкових гранатометів і стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по нашим воїнам, які тримають оборону поблизу Павлопіль і Новомихайлівка, а з великокаліберних кулеметів - в районі Мар'їнки і Талаківки.

На луганському напрямку - все три ворожі обстріли ще до світанку відбулися неподалік від Новоалександрівки. Там бойовики використовували великокаліберні кулемети і зенітну установку.

Нагадаємо, за минулу добу, 19 червня, російсько-окупаційні війська здійснили 43 обстріли позицій Збройних сил України, в результаті яких поранення отримали четверо українських військовослужбовців.

Відзначимо також, що під час виконання бойового завдання в зоні АТО пропав безвісти полковник Нацгвардії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: