Ар'єв заявив, що замість АТО на Донбасі буде запроваджено формат локальної війни

Читать на русском
Політик висловив думку, що депутати, які розуміють, що українські землі треба звільняти, проголосують за цей законопроект.
Володимир Ар'єв

Законопроект про реінтеграцію Донбасу містить формат впровадження локальної війни.

Про це сказав народний депутат Володимир Ар'єв у коментарі «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Усі дороги ведуть до США»: прямий діалог РФ з Україною і нова формула для ДонбасуДиректор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» оцінив перспективи врегулювання конфлікту на Донбасі за участю США.

«Простий принцип полягає в тому, що АТО - це вже фактично формат, який застарів. Це був єдиний можливий формат із чинного українського законодавства. Було два варіанти: або боротьба з тероризмом, або оголошення війни з введенням воєнного стану ... Ми розуміємо, що зараз ми не будемо переходити до формату повномасштабного воєнного стану ... Я буду говорити про те, що це буде формат впровадження локальної війни з можливістю для президента мати підпорядкування всіх силових структур на території Донецької та Луганської областей», - сказав Ар'єв.

Він додав, що норма про введення воєнного стану ще дискутується.

«Ми розуміємо, що це повинен бути перехідний момент, оскільки нам потрібно діяти більш ефективно, щоб запобігти конфлікту замороженого стану. Оскільки це все зайшло в глухий кут, нам треба звільняти поле для маневру ... Зараз ми шукаємо можливість, щоб привести українське законодавство до світових вимог, щоб діяти більш ефективно», - додав нардеп.

Політик висловив думку, що депутати, які розуміють, що українські землі треба звільняти, проголосують за цей законопроект.

А 6 жовтня 2016 року Ар'єв пообіцяв підтримати рекомендацію ввести візовий режим з РФ. Подивимося, чи зможе нардеп виконати свою обіцянку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: