Насалик похвалився зростанням запасів антрациту в країні

Читать на русском
Запаси вугілля антрацитної групи в Україні зросли на 180 тисяч тон в порівнянні з минулим роком.

Запаси вугілля антрацитної групи в Україні зросли на 180 тисяч тон в порівнянні з минулим роком.

Про це розповів міністр енергетики Ігор Насалик під час селекторної наради під головуванням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, повідомляє «Слово і Діло».

«На сьогоднішній день майже всі: і ДТЕК, і Теплокомуненерго, і Донбасенерго є законтрактованими і поставка антрацитового вугілля зростає щодня. Єдиний, хто дещо гальмує, скажімо, завершує тендерні процедури, – це Центренерго. Але в зв'язку з поїздкою керівника Центренерго в США, я думаю, питання забезпечення Центренерго повністю буде вирішене», – заявив він.

За словами Насалика, в даний час загальні запаси вугілля в країні становлять 2,2 мільйони тон, причому 0,66 мільйонів з них – вугілля антрацитної групи.

«У минулому році на сьогоднішній день ми мали 480 тисяч тон. Тобто зараз ми маємо на 180 тисяч тон більше, ніж у минулому році, незважаючи на всі проблеми, які у нас виникали», – додав він.

Нагадаємо, 14 червня Кабінет міністрів подовжив надзвичайний стан в енергетиці на місяць – до 17 липня.

У січні-травнем 2017 року імпорт вугілля в грошовому вираженні зріс вдвічі в порівнянні з січнем-травнем 2016 року – до 1,036 мільярда доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: