Курченко продає вугілля з окупованих РФ територій Донбасу до Туреччини

Читать на русском

Сергій Курченко займається поставками антрациту з окупованих Росією територій Донбасу до Туреччини.

Відповідні документи «Економічній правді» надало джерело на ринку, повідомляє «Слово і Діло».

За його даними, збут вугілля відбувається переважно в Туреччині, а його перші поставки почалися в квітні цього року. У травні-червні поставки стали систематичними: в останні місяці в Туреччині щомісяця розвантажується 5-6 кораблів, на борту яких перебуває близько 20 тисяч тон вугілля.

Продажем антрациту з ОРДЛО займаються відразу кілька пов'язаних з Курченко компаній, найчастіше ТОВ «Петролеум капітал», яке зареєстровано в російському Нижньому Новгороді.

Вивіз вугілля з окупованої української території ведеться залізничною гілкою Квашино (Україна) – Успенська (Росія). Після цього з російської станції вугілля перевозять на станцію «Кізітеринка-експорт», з якою вантаж подається в порт Ростова-на-Дону.

Рух антрациту можна відстежити за накладними на одну з партій поставок: через РФ антрацит провозиться в режимі транзиту, при цьому країна його походження за документами «невідома». У Ростові-на-Дону вугілля завантажили на судно Mega, яке доставило вантаж до турецького порту Мерсин.

Якісні характеристики вугілля з порту Ростова відповідають антрацитам українського походження – вміст сірки в них знаходиться на рівні 2%, що перевищує рівень сірки в російському вугіллі (1,5%).

Нагадаємо, 14 червня уряд продовжив надзвичайний стан в енергетиці ще на місяць у зв'язку з нестачею антрациту.

З січня по травень обсяг імпорту антрациту в грошовому вираженні збільшився вдвічі – до мільярда доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: