Проти Курченка порушили справу за фінансування тероризму

Читать на русском
Головна військова прокуратура порушила кримінальну справу стосовно олігарха-втікача Сергія Курченка, якого журналісти викрили у фінансуванні тероризму.

Головна військова прокуратура порушила кримінальну справу стосовно олігарха-втікача Сергія Курченка, якого журналісти викрили у фінансуванні тероризму.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає «Слово і Діло».

«На окремих сайтах розміщені матеріали, зі змісту яких стає зрозуміло, що під загальним керівництвом С.Курченка службові та інші особи ряду суб'єктів господарювання упродовж 2017 року на території Луганської та Донецької областей закуповують незаконно видобуте вугілля, а саме антрацит, на протиправно захоплених терористичними організаціями «днр» та «лнр» шахтах і копальнях», - написала вона.

Надалі, за її словами, за сприяння підприємств, які здійснюють експлуатацію протиправно захопленого зазначеними терористичними організаціями рухомого складу ПАТ «Укрзалізниці», вугілля вивозять на територію РФ, де у подальшому його реалізовують, серед іншого і за кордон.

Одержані в такий спосіб грошові кошти в особливо великих розмірах надаються терористам, які в подальшому використовують їх у своїй терористичній діяльності.

«Таким чином, у діях С.В. Курченка, службових осіб та інших осіб ряду суб'єктів господарювання вбачаються окремі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.258-5 КК України (фінансування тероризму). За даним фактом Головною військовою прокуратурою ГПУ 17.06.2017 р. внесено відповідні відомості до ЄРДР та розпочате досудове розслідування», - резюмувала Сарган.

Раніше Служба безпеки України провела обшуки в офісах 15 компаній-імпортерів скрапленого природного газу, пов'язаних з Курченком.

Також повідомлялося, що Сергій Курченко займається поставками антрациту з окупованих Росією територій Донбасу до Туреччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: