Штаб АТО: за добу бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, двоє бійців поранені

Читать на русском
Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Протягом сьогоднішнього дня, 19 червня, бойовики відкривали вогонь 21 раз.

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Протягом сьогоднішнього дня, 19 червня, бойовики відкривали вогонь 21 раз.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 19 червняСитуація на сході країни станом на 00:00 19 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«В результаті бойових дій двоє військовослужбовців ЗС України отримали поранення», - йдеться в повідомленні.

Оперативна обстановка в районі проведення АТО протягом сьогоднішнього дня істотних змін не зазнала. Підрозділи російсько-терористичних військ продовжують вести вогонь по позиціях ЗС України уздовж всієї лінії зіткнення. Бойовики 21 раз обстріляли українських захисників. Двічі окупанти застосовували заборонені Мінськими домовленостями системи озброєння. Найбільш активно противник сьогодні вдавався до збройних провокацій на Приморському і Луганському напрямках.

«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 22 травня по 18 червняЗа неповний місяць – з 22 травня по 18 червня – в результаті обстрілів бойовиками сил АТО на Донбасі загинули 19 українських військовослужбовців, 130 отримали поранення. Всього за цей період противник здійснив 1588 обстрілів із застосуванням артилерії, танків і мінометів по позиціях захисників України.

Так на приморському напрямку ще вночі незаконні збройні формування відкривали вогонь невисокої інтенсивності з мінометів калібру 82 мм по укріпленнях сил АТО поблизу Павлопіля. З гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник неодноразово обстрілював наші опорні пункти в районі Широкіно, Водяного, Талаківки і Березового.

Крім того, неподалік Талаківки українських воїнів обстрілював ворожий снайпер.

На Донецькому напрямку окупанти ще до світанку тричі обстріляли з великокаліберних кулеметів і гранатометів підрозділи сил АТО, які тримають оборону в південному передмісті Авдіївки.

«А вже опівдні проросійські бандформування здійснили обстріл наших позицій в районі н.п. Новолуганське, на Світлодарській дузі. Там під прикриттям вогню з станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в українських захисників намагався вцілити снайпер», - уточнили в штабі.

На Луганському напрямку перша ворожа озброєна провокація була зафіксована вночі поблизу Станиці Луганської, де бойовики відкрили вогонь із ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Згодом загарбники двічі щільно били з гранатометів різних систем по опорних пунктах сил АТО, розташованих неподалік Новозванівки.

Також сьогодні з 11:00 годин дня (і до вечора) противник знову активізувався в районі Бахмутської траси. Там підрозділи російсько-окупаційних військ вже декілька разів відкривали вогонь по нашим оборонним укріпленням в районі Кримського. Застосовував противник 120-мм і 82-мм міномети і піхотне озброєння.

Нагадаємо, що 18 червня російсько-окупаційні війська 47 раз обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого шестеро військових отримали поранення.

А російсько-терористичні війська 19 червня перекинули в район Бахмутськой траси дві роти піхоти і дві групи танків і намагались відтіснити українські війська з раніше зайнятих позицій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: