Спецслужби РФ готували вторгнення в Україну через «ВКонтакте» і «Однокласники» - СБУ

Читать на русском
Спецслужби Росії активно втілювали в життя інформаційно-психологічні операції проти України через соцмережі ВКонтакте і Однокласники в період підготовки до військового вторгнення.

Спецслужби Росії активно втілювали в життя інформаційно-психологічні операції проти України через соцмережі «ВКонтакте» і «Однокласники» в період підготовки до військового вторгнення.

Про це під час круглого столу в Києві 12 червня повідомила заступник начальника департаменту контррозвідувального захисту в сфері інформаційної безпеки СБУ Юлія Лапутіна, передає «Слово і Діло».

Заборона соцмереж: за яких умов «ВКонтакте», «Одноклассники» і «Яндекс» можуть розблокуватиМедіаконсультант оцінив вірогідність зняття заборони з російських соцмережі і розповів, що може стати приводом для відміни блокування.

«Період підготовки до військового вторгнення супроводжувався активним застосуванням спецслужбами РФ спеціальних інформаційних та інформаційно-психологічних операцій проти України. Зокрема, шляхом створення, адміністрування, штучного нарощування відвідуваності антиукраїнських і проросійських груп в українському сегменті російських соцмереж «ВКонтакте» і «Однокласники», - заявила вона.

«Відомо, що значна частина цих груп адмініструвалася з території РФ, також застосовувалися заходи залучення спецслужбами РФ громадян України, які, в деяких випадках за грошову винагороду, що проводиться через сервіс «Яндекс.Деньги», здійснювали акції на шкоду територіальній цілісності, суверенітету та безпеки України», - додала Лапутіна.

Нагадаємо, що після заборони російських соцмереж, українці почали масово реєструватися в мережі Ukrainians.

А Mail.ru також згортає свої підрозділи в Україні.

Відзначимо, що 19 травня 2017 року народний депутат України Юрій Павленко заявив, що «Опозиційний блок» продовжить вести свої сторінки «Вконтакте» і «Однокласниках», подивимося, чи вдасться йому виполінть свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: