СБУ пропонує карати за російську пропаганду в ЗМІ

Читать на русском
Глава СБУ Василь Грицак пропонує розробити зміни до законодавства для запровадження кримінальної відповідальності за прояви російської пропаганди в українських ЗМІ.

Глава СБУ Василь Грицак пропонує розробити зміни до законодавства для запровадження кримінальної відповідальності за прояви російської пропаганди в українських ЗМІ.

Про це сказано в його зверненні, пише «Слово і Діло».

«Адекватна відсіч ворогу вимагає рішучих спільних дій, поєднання сили права і сили громадської думки як зброї проти російської агресії в інформаційному просторі», - йдеться в ньому.

Глава СБУ заявив, що для цього потрібно, по-перше, терміново розробити і прийняти зміни в законодавство України про кримінальну відповідальність.

«СБУ готова приєднатися до цієї роботи. Наша мета - дати в Кримінальному кодексі України адекватну правову оцінку всім формам і методам гібридної війни. В умовах агресії не тільки військові статути пишуться кров'ю, а й закони для зрадників», - підкреслив він.

По-друге, на думку Грицака, потрібно укласти «акт інформаційної єдності українських журналістів у протистоянні ворогові».

Глава СБУ додав, що відповіддю на пропаганду «повинен стати бойкот усім представникам п'ятої колони Російської Федерації в інформаційному просторі України».

«Вони повинні стати персонами нон-грата на вітчизняних інформаційних ресурсах - для прихильників« путінського русского мира »повинна залишитися тільки« Кисілевської-соловьевская »майданчик», - підсумував він.

Як повідомлялося, Україна заборонила в'їзд популярному блогеру з Росії.

Також Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну сімом одіозним діячам російської культури, які неодноразово підтримували російську агресію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: