Супрун просить Кабмін заборонити поставки ліків російського виробництва

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я України хочуть призупинити поставки ліків російського виробництва.
Уляна Супрун

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун звернулася до Кабінету міністрів із пропозицією заборонити поставки ліків російського виробництва на український ринок.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Подвійних стандартів бути не повинно: країна, що розв'язала війну проти українського народу, не має права заробляти на нашому лікуванні», – йдеться в повідомленні.

При цьому в МОЗ роз'яснюють, що в разі заборони російські ліки не реєструватимуть або перереєструвати в Україні, оскільки існує об'єктивна причина неможливості підтвердження дотримання умов належної виробничої практики на фармацевтичних заводах, розташованих на території РФ.

У міністерстві зазначають, що не планують зупинити всі поставки миттєво. Спочатку буде забезпечена присутність аналогів на ринку, особливо це стосується препаратів, зникнення яких зараз може бути проблемним для пацієнтів і лікарів. За прогнозами МОЗ, РФ втратить до 30 мільйонів доларів через даної заборони.

Нагадаємо, 6 лютого Супрун заявила, що має намір в 2019 році відібрати закупівлі ліків від міжнародних організацій назад в Україну і замовляти ліки на світовому ринку через систему ProZorro.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Супрун загалом дала 18 обіцянок, з яких 3 виконала, а 2 – провалила. Рівень її відповідальності – 17%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: