До програми «Доступні ліки» приєдналося вже 5 тисяч аптек

Читать на русском
До урядової програми Доступні ліки приєдналися більше 5 тис. аптек, вже близько 700 тис. українських громадян у рамках цієї програми отримали препарати.

До урядової програми «Доступні ліки» приєдналися більше 5 тисяч аптек.

Про це повідомив віце-прем'єр з питань соціальної політики Павло Розенко на селекторній нараді, передає «Слово і Діло».

Розенко має намір у 2020 році завершити медичну реформуСказано 29 вересня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

«На сьогодні близько 5 тис. аптек беруть участь у програмі «Доступні ліки», що вдвічі більше, ніж три тижні тому. Темпи залучення аптечних закладів досить високі. Фактично кожне четверте аптечний заклад є учасником цієї програми», - зазначив він.

Крім того, Розенко повідомив, що вже близько 700 тис. українців в рамках цієї програми отримали препарати.

Коментуючи якість лікарських засобів, він зазначив, що заяви про те, що перелік препаратів по програмі реімбурсації входять найдешевші і неефективні, не відповідають дійсності.

Медична реформа-2017: що зміниться для українців?Спеціаліст медичної галузі поділився міркуваннями та пояснив, що зміниться для громадян в результаті медичної реформи.

«На жаль, дуже часто лікарі самі вмовляють пацієнтів не отримують безкоштовних ліків, аргументуючи це тим, що можуть виписати кращі препарати. На сьогодні є багато зацікавлених осіб в тому, щоб продавати конкретні препарати. Уряд затвердив перелік лікарських засобів з 157 препаратами. Вони всі якісні і лікують пацієнтів», - заявив віце-прем'єр.

Раніше Володимир Гройсман заявив, що в Україні достатньо необхідних коштів на реалізацію урядової програми «Доступні ліки».

Нагадаємо, перелік «Доступні ліки» розширять дитячими препаратами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: