У Мінфіні повідомили, скільки коштів знадобиться на програму реімбурсації

Читать на русском
Уряд виділятиме щороку протягом 2018-2020 років на реімбурсацію лікарських засобів по 1 млрд грн.

Законопроект «Про основи бюджетної політики на 2018-2020 роки» (т. зв. «Бюджетна резолюція») передбачає щорічне виділення 1 млрд грн на урядову програму реімбурсації лікарських засобів.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк, представляючи документ на засіданні Кабміну в середу, передає «Слово і Діло».

«З метою підвищення доступності медичної допомоги передбачається підтримка реалізації національної системи реімбурсації лікарських засобів. На зазначену мету у 2018-20 роках заплановано спрямовувати щороку по 1 млрд грн», - повідомив Данилюк.

Він також зазначив, що реформування системи охорони здоров'я повністю забезпечене фінансуванням.

«Ми змінили фокус бюджетного фінансування від змісту бюджетних установ до фінансування якісних послуг. Хочу сказати всім скептикам, що реформа медицини повністю забезпечена фінансовими ресурсами», - сказав міністр.

Безкоштовні ліки: що і як можна буде отримати в аптеках за програмою реімбурсації«Слово і Діло» показало, як має вже з 1 квітня запрацювати анонсована урядом програма реімбурсації ліків, а також принагідно нагадало, хто з політиків обіцяв українцям дешеві медпрепарати.

Нагадаємо, до програми «Доступні ліки» приєдналося вже 5 тисяч аптек.

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що наразі програмою «Доступні ліки» користуються 1,4 млн громадян.

Раніше в МОЗ повідомили, які препарати можуть додати в програму «Доступні ліки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: