Балчун розповів про фінансові показники «Укрзалізниці»

Читать на русском
Глава Укрзалізниці Войцех Балчун розповів про засоби, які вдалося заощадити компанії за період його роботи.

«Укрзалізниця» (УЗ) за п'ять місяців поточного року отримала 100 млн грн чистого прибутку.

Про це під час прес-конференції в Маріуполі завив глава компанії Войцех Бальчун, передає «Слово і Діло».

Які підсумки роботи Балчуна в «Укрзалізниці»Транспортний експерт проаналізував діяльність «Укрзалізниці» під керівництвом поляка Войцеха Балчуна.

«Результати діяльності Укрзалізниці за 5 місяців 2017 для галузі є оптимістичними: компанія отримала 100 млн грн чистого прибутку, а фінансовий результат по відношенню до попереднього року покращився на 1 млрд грн», - пояснив Бальчун.

Він також додав, що доходи УЗ за 5 місяців зросли більш ніж на 8%, а динаміка зростання витрат склала 4,5%, що і зумовило поліпшення фінансового результату. При цьому, за словами Балчуна, залізничники реалізують всі заплановані завдання, ремонтують вагони і локомотиви.

За січень-травень УЗ освоїла капітальні інвестиції на суму 2,5 млрд грн, також вдалося зменшити кредитний портфель компанії на 3,2 млрд грн.

«Укрзалізниця» візьме у ЄБРР $150 мільйонів кредиту на закупівлю вагонів«Укрзалізниця» отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку кредит на суму в 150 мільйонів доларів для купівлі вагонів.

Глава УЗ відзначив, що аудиторська компанія Ernst&Young, яка проводила фінансовий аудит компанії, позитивно оцінила результати роботи компанії за 2016 і перспективи діяльності на 2017 рік.

Раніше, ГПУ підготувала підозру одному з чиновників «Укрзалізниці».

Нагадаємо, у квітні міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що у нього є кандидатури на пост глави «Укрзалізниці», зокрема західноєвропейські фахівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: