Балчун розповів, скільки коштуватиме обіцяна модернізація «Укрзалізниці»

Читать на русском
Інвестиції в залізничну галузь зростуть до 130-150 млрд грн, що дозволить сповна забезпечити потреби економіки України в залізничних перевезеннях.

Інвестиції в залізничну галузь зростуть до 130-150 млрд грн, що дозволить сповна забезпечити потреби економіки України в залізничних перевезеннях.

Про це заявив глава компанії Войцех Балчун, передає прес-служба «Укрзалізниці», пише «Слово і Діло».

У вантажному секторі, крім традиційних перевезень, будуть створені окремі компанії термінальних послуг, логістики, інтермодальних перевезень.

Передбачено, що до 2021 року частка ринку контейнерних перевезень залізницями збільшиться з 29% до 45%.

Концепцією розвитку передбачено прямий вихід «Укрзалізниці» на ринок транспортних послуг Європейського союзу, розвиток міжнародних транспортних коридорів.

Щодо пасажирського сектора, то в 2018 році буде створено шість регіональних компаній приміських перевезень і вокзальна компанія.

За попередніми підрахунками, такі заходи дозволять знизити збитковість пасажирських перевезень та збільшити в 2021 році прибутковість на 3,3 млдр грн.

Омелян попередив, що може піти через конфлікт із БальчуномМіністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що в результаті його конфлікту з головою Укрзалізниці Войцехом Бальчуном один із них змушений буде піти.

Раніше «Укрзалізниця» відзвітувала про зростання прибутку за перший квартал року.

Також «Укрзалізниця» заявила про подорожчання квитків з 1 червня.

Нагадаємо, в травні «Укрзалізниця» представить п'ятирічний план розвитку підприємства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: