Уряд Румунії подав у відставку

Читать на русском
Урядова криза в Румунії розпочалася після того як 14 червня Соціал-демократична партія у своїй оцінці діяльності уряду за півроку звинуватила його у зриві строків виконання урядової програми.

Всі члени уряду від правлячої коаліції Румунії, що складається з Соціал-демократичної партії та Альянсу лібералів і демократів подали у відставку.

Про це повідомляє Agepress.ro, передає «Слово і Діло».

«Всі члени уряду від Соціал-демократичної партії подали заяви про відставку. Наступним кроком має бути відставка прем’єр-міністра» - заявив лідер соціал-демократів Лівю Драгня. Аналогічний крок зробили і представники Альянсу лібералів і демократів.

Прем’єр-міністр Румунії Сорін Гріндяну попередив міністрів, що відставку має затвердити президент Клаус Йоханніс і закликав їх до відповідальності. Сам він у відставку йти не збирається.

«Радикали» відмовилися від ідеї ініціювати відставку міністрів ГройсманаНезважаючи на те, що вимогу «радикалів» щодо підвищення пенсій не було виконано, вони так і не підняли питання відставки уряду.

«Я не подам у відставку. Я повинен поводитися відповідально. Це уряд Румунії, а не уряд виконкому СДП. Подам у відставку, коли Клаус Йоханніс після консультацій з партіями призначить прем'єра від СДП. Я не тримаюся за крісло.Сподіваюся, що ця криза закінчиться найближчим часом», - сказав Гріндяну.

Тепер правляча коаліція може ініціювати вотум недовіри уряду у парламенті, щоб усунути прем’єра.

Урядова криза в Румунії розпочалася після того як ввечері у середу, 14 червня, Соціал-демократична партія у своїй оцінці діяльності уряду за півроку звинуватила його у зриві строків виконання урядової програми. Уряд під керівництвом Гріндяну було затверджено 30 грудня 2016 року. Кандидатуру Гріндяну запропонувала парламентська більшість.

14 червня національний виконавчий комітет Соціал-демократичної партії одноголосно проголосував за відкликання політичної підтримки уряду під керівництвом Гріндяну.

Нагадаємо, після виборів у Британії, на яких консерватори втратили свою більшість, найближчі радники прем'єр-міністра Терези Мей подали у відставку.

Також за словами міністра соціальної політики України Андрія Реви, якщо результат пенсійної реформи буде негативним, уряд має піти у відставку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: