Депутати так і не почули від Папієва обіцяного виступу з трибуни румунською мовою

Читать на русском
Народний депутат запевняв, що до кінця квітня оволодіє румунською мовою достатньо для того, щоб звернутися нею до колег по парламенту, але так цього і не зробив.
Михайло ПапієвФото: Євген Котенко, РІА Новини Україна

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Папієв не виконав обіцянку виступити перед колегами по парламенту румунською мовою до кінця квітня.

Її він дав 22 березня цього року, наголосивши, що за місяць оволодіє достатнім для виголошення промови рівнем цієї мови з тим, щоби продемонструвати солідарність із 200 тисячами румунськомовних українців Чернівецької області, нагадує «Слово і Діло».

Михайло ПапієвНародний депутат України
Папієв пообіцяв, що за місяць виступить з парламентської трибуни румунською мовоюСказано 22 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також він попередив, що спікер Ради, відповідно до регламенту, повинен буде забезпечити синхронний переклад його звернення для решти парламентарів.

Однак, незважаючи на те, що протягом наступного місяця у Верховій Раді слово Папієву надавалося 7 разів, він жодного разу не провів свій виступ румунською мовою.

Всього політик встиг дати 121 обіцянку, з яких виконав 42 (тобто приблизно 35%). У рейтингу відповідальності народних депутатів він перебуває на 156-й сходинці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: