Через вибори у Британії, найближчі радники Мей пішли у відставку

Читать на русском
Повідомляється, що радники прем'єр-міністра зіткнулися з різкою критикою за свою роль в кампанії і управлінні офісом Мей.

Після виборів у Британії, на яких консерватори втратили свою більшість, найближчі радники прем'єр-міністра Терези Мей подали у відставку.

Про це повідомляє The Guardian, передає «Слово і Діло».

Нік Тімоті, радник Мей, оголосив про свою відставку листом, який було розміщено на сайті Консервативної партії.

«Вчора я пішов з поста радника прем'єр-міністра. Зрозуміло, що загальний результат виборів є величезним розчаруванням. Я беру відповідальність за свою частину в цій виборчій кампанії», - написав він.

Британія може змінити законодавство про права людини заради боротьби з тероризмомПрем'єрка Британії зазначила, що хотіла б ввести триваліщі терміни тюремного ув'язнення для осіб, засуджених за теракт, і полегшити процедуру депортації іноземців, підозрюваних у тероризмі.

Речник консерваторів також підтвердив відставку Фіони Хілл.

«Мені було дуже приємно працювати в уряді, та приємно працювати з таким чудовим прем'єр-міністром. У мене немає сумнівів в тому, що Тереза Мей буде продовжувати сильно служити та працювати на посаді прем'єр-міністра - і зробить це блискуче», - сказала Хілл.

Повідомляється, що Тімоті та Хілл зіткнулися з різкою критикою через свою роль у кампанії та управлінні офісом Мей. Старші члени команди прем'єр-міністра заявили, що обидвоє мають піти зі своїх посад.

«Були сигнали того, що Мей могла зіткнутися з проблемою лідерства вже в понеділок, якщо б ці двоє не звільнилися. Депутати кажуть, що відставка Тімоті та Хілл - була єдиним шляхом для Мей встояти, особливо коли напоготові залишаються ще такі постаті, як Борис Джонсон», - відзначає видання.

Нагадаємо, консерватори не матимуть абсолютної більшості у парламенті та не можуть одноосібно формувати уряд. За попередньою інформацією, вони домовилися про коаліцію з Демократичною юніоністською партією Північної Ірландії (DUP).

Також через результати парламентських виборів у Великій Британії, перемовини щодо виходу з Євросоюзу може бути відкладено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: