Екс-міністра Румунії засудили до шести років в'язниці

Читать на русском
Суд Румунії засудив колишнього міністра туризму та регіонального розвитку Румунії Олену Удрю до шести років тюремного ув'язнення за звинуваченням у корупції та зловживанні службовим становищем.

До шести років тюремного ув'язнення за перевищення службових повноважень і хабарництво засудили колишнього міністра регіонального розвитку і туризму Румунії Олену Удрю.

Вердикт про це винесла Вища касаційна палата Румунії, передає «Слово і Діло».

В Румунії вимагають відставки президентаВ столиці Румунії Бухаресті активісти вимагають відставки президента країни Клауса Йоханніса.

Згідно з матеріалами слідства, в 2011 році Олена Удря, перевищивши свої службові повноваження, доручила співробітникам міністерства регіонального розвитку і туризму знайти в бюджеті міністерства кошти для організації в Румунії боксерського поєдинку за участю румунського боксера Лучіана Буте і француза Жан-Поля Менді.

Екс-міністр звинувачується також в тому, що отримувала від комерційних структур, причетних до організації боксерського поєдинку, кошти в обмін на преференційне надання фірмам контрактів на обслуговування туристичних об'єктів на території Румунії та будівництво туристичної інфраструктури. У цій же справі проходили ще кілька людей, включаючи колишнього голову Федерації боксу Румунії Рудела Обрежа, засудженого до п'яти років тюремного ув'язнення.

Олена Удря була міністром регіонального розвитку та туризму з 2008 по 2012 роки в уряді під керівництвом Еміля Бока.

Раніше повідомлялося, що румунський парламент не зміг відправити уряд у відставку.

Нагадаємо, в Румунії за корупцію судять понад 70 високопосадовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: