Правозахисники: коаліція США застосовувала фосфорні бомби в Сирії

Читать на русском
Коаліція США застосовувала в Сирії і Іраку фосфорні бомби, які загрожують життю і здоров'ю місцевого населення.

Коаліція США застосовувала в Сирії і Іраку фосфорні бомби, які загрожують життю і здоров'ю місцевого населення.

Про це йдеться в доповіді правозахисної організації Human Rights Watch, пише «Слово і Діло».

«Незалежно від того, яким чином використовується білий фосфор, від його застосування виникає високий ризик отримання жахливої і тривалої шкоди в густонаселених містах, таких як Ракка і Мосул», - йдеться в документі.

Правозахисники закликають коаліцію вжити заходів, щоб звести до мінімуму шкоду для мирних громадян при використанні білого фосфору.

При цьому наголошується, що білий фосфор може застосовуватися на поле бою для створення димової завіси або подачі сигналів, а також в якості запального зброї.

Сирія: на межі війни всіх проти всіх. Оцінка експертаДиректор Центру стратегічних комунікацій поділився міркуваннями з приводу сирійської кризи та проблем урегулювання ситуації.

Нагадаємо, що американська коаліція країн-партнерів по боротьбі з «Ісламським державою» в Сирії та Іраку підтримують з повітря курдські підрозділи, які беруть участь в боях за Ракка.

Останній удар по силам, які підтримують режим Башара Асада, авіація міжнародної коаліції на чолі з США завдала в Сирії 8 червня.

Як повідомлялося, HRW стверджує, що з грудня 2016 року сирійська армія мінімум чотири рази використовувала авіабомби з отруйними речовинами.

Нагадаємо, Росія, Туреччина та Іран домовилися про зону безпеки в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: