Асоціація Україна-ЄС: Нідерланди повністю завершили ратифікацію Угоди

Читать на русском
Нідерланди 15 червня передали до Брюсселя ратифікаційну грамоту Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Сьогодні Нідерланди поінформували Європейський Союз про остаточне ухвалення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це повідомили в Секретаріаті Ради ЄС, передає «Слово і Діло».

В Євросоюзі узгодили торгові квоти для українських товарівЄвропарламент, Єврокомісія і Мальтійське представництво погодили квоти для українських сільгосптоварів, причому частина раніше скасованих квот була відновлена.

Таким чином, Угоду про асоціацію Україна-ЄС ратифікували усі країни-члени ЄС.

Очікується, що остаточне рішення буде ухвалено Радою Євросоюзу до 12 липня, тобто до саміту Україна-ЄС, який запланований на 13 липня.

14 червня в Нідерландах був опублікований закон про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна - ЄС, який 1 червня був підписаний королем Віллем-Олександром і і 13 червня підписаний у Міністерстві юстиції країни.

Цей закон був ухвалений в Сенаті 8 липня 2015 року. Проте 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбувся консультативний референдум за цією угодою. Проти проголосував 61% учасників референдуму, за - більше 38%. Потім 15 грудня 2016 року у саміті ЄС лідери Євросоюзу погодилися з пропозиціями прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, спрямованими на розблокування ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, яке було припинено через негативний результат референдуму в Нідерландах. Пропозиції Нідерландів були оформлені у вигляді додатку до Угоди.

30 травня 2017 року Нідерландах був ухвалений законопроект про набуття чинності закону від 8 липня 2015 року про схвалення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

12 червня глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що Угода про асоціацію з Євросоюзом остаточно набере чинності 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: