Мін'юст Нідерландів підписав закон про ратифікацію Угоди про асоціацію

Читать на русском
Міністерство юстиції Нідерландів підписало закон про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Міністерство юстиції Нідерландів підписало закон про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Наступним кроком має стати публікація в Офіційному журналі Нідерландів, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише «Слово і Діло».

«Супер, що Мін'юст Нідерландів підписав закон про ратифікацію Угоди про асоціацію! Чекаємо завтра публікацію в офіційному виданні», – написав міністр на своїй сторінці в Твіттері у вівторок.

Як повідомлялося, Нижня палата парламенту Нідерландів (Палата представників) 23 лютого офіційно підтвердила ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною, в свою чергу Верхня палата парламенту Нідерландів (Сенат) провела голосування 30 травня.

Однак для завершення ратифікаційного процесу документ повинен був бути підписаний, опублікований в Офіційному журналі Нідерландів і переданий на зберігання до Генерального секретаріату.

Після цього Європейському Союзу необхідно доопрацювати процедури укладення Угоди і здати на зберігання свої документи про ратифікацію. Угода набуде чинності в перший день другого місяця після дати здачі на зберігання останньої ратифікаційної грамоти або документа про затвердження.

У свою чергу глава представництва Євросоюзу в Україні Х’юг Мінгареллі висловив упевненість в тому, що угода набуде чинності в повному обсязі 1 вересня 2017 року.

Раніше в Євросоюзі озвучили дату, коли Асоціація Україна-ЄС повністю набуде чинності.

Нагадаємо, 11 червня президент Петро Порошенко заявив, що Україна стане членом Євросоюзу, коли сучасні школярі стануть дорослими.

30 травня Нідерланди ратифікували Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: