Парламент Єгипту схвалив передачу двох островів в Червоному морі Саудівській Аравії

Читать на русском
Парламент Єгипту більшістю голосів схвалив передачу Саудівській Аравії двох спірних островів Тиран і Санафір в Червоному морі. Обидва острова є безлюдними.

Парламент Єгипту схвалив передачу двох безлюдних єгипетських островів в Червоному морі Саудівській Аравії.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Туреччина та Єгипет залишаться закритими для росіян і цього рокуМожливість відпочити на пляжах Туреччини та Єгипту для росіян буде закрита й у поточному році.

«Парламент Єгипту схвалив договір, поступившись суверенітетом над двома безлюдними островами Червоного моря на користь Саудівської Аравії. Про таке повідомив спікер Алі Абделал в середу», - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що тепер договір повинен бути ратифікований президентом Абдель Фаттах аль-Сісі, однак це лише формальність.

Нагадаємо, в квітні 2016 країни підписали угоду про делімітацію морського кордону між державами, згідно з якою Саудівській Аравії відійшли безлюдні острови Тиран і Санафір, що перебували під управлінням Єгипту, уряд Єгипту схвалив угоду про передачу єгипетських островів у Червоному морі Саудівській Аравії і відправив його для затвердження в парламент країни.

Українські вчені досліджуватимуть АнтарктидуУ Міністерстві охорони здоров’я заявляють, що українські вчені братимуть участь у конкурсах наукових проектів у сфері антарктичних досліджень, які фінансуються Австралією.

Тоді в країні пройшли демонстрації проти передачі островів Саудівській Аравії. Акції закінчилися зіткненнями між протестуючими і поліцією.

Раніше президент Єгипту Абдул-Фаттах Ас-Сісі і король Саудівської Аравії Салман уклали угоду щодо будівництва мосту між двома державами через Червоне море.

Як відомо, три країни побудують в Північному морі острів з вітровими електростанціями.

Нагадаємо, Єгипет влітку запровадить систему електронних віз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: