Саудівська Аравія стверджує, що ніякої блокади Катару немає

Читать на русском
Порти й аеропорти відкриті, Катар може переміщувати товари в і з країни, коли йому заманеться, заявила Саудівська Аравія.

Порти й аеропорти відкриті, Катар може переміщувати товари в і з країни, коли йому заманеться, заявила Саудівська Аравія.

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив, що ніякої блокади Катару немає.

Про це він сказав у Вашингтоні на переговорах з главою Держдепу США Рексом Тіллерсоном, передають західні ЗМІ, пише «Слово і Діло».

Країни Перської затоки розірвали дипвідносини з Катаром після того, як агентство країни випустило промову від імені еміра на підтримку Ірану. Катарська влада стверджує, що промова фейкова, а новинне агентство було зламано.

«Немає ніякої блокади Катару. Порти відкриті, аеропорти теж. Що ми зробили, так це відмовили їм у використанні нашого повітряного простору. І це наше суверенне право», - заявив він.

За його словами, обмеження на використання повітряного простору поширюються тільки на авіакомпанію Qatar Airways.

Глава саудівського МЗС підкреслив, що його країна готова «поставляти Катару продовольство і медикаменти, в разі необхідності, через центр короля Салмана».

Він додав, що Саудівська Аравія дозволила пересування членів сімей між Королівством та Катаром з тим, щоб не розділяти їх.

Раніше Іран заявив про відправку в Катар п'яти літаків і трьох суден з продуктами.

Нагадаємо, Катар відмовився від російської «гуманітарки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: