Трамп уклав з Саудівською Аравією контракт на 100 млрд доларів

Читать на русском
Угоди містять у собі постачання зброї і військового обладнання на суму близько 100 мільярдів доларів вже зараз, плюс ще 350 млрд доларів на найближчі 10 років.

США й Саудівська Аравія уклали оборонні контракти на 110 млрд доларів.

Про це в Twitter написав офіційний представник Білого дому Шон Спайсер, передає «Слово і Діло».

«У Саудівській Аравії президент щойно уклав найбільшу угоду з постачання озброєння за всю історію США, завершивши переговори про пакет (озброєнь) на суму понад 109,7 млрд дол.», - написав Спайсер.

Раніше Білий дім повідомляв, що угоди включають в себе постачання зброї і військового обладнання на суму близько $ 100 мільярдів вже зараз, плюс ще $ 350 млрд на найближчі 10 років.

США підкреслюють, що пакет оборонного устаткування спрямовано на підвищення безпеки в регіоні Перської затоки на тлі іранської агресії. Він також призначений, щоб підтримати здатність Саудівської Аравії зробити свій внесок в антитерористичні операції в регіоні, знижуючи навантаження на американських військових для проведення цих операцій.

Раніше торговий представник США Роберт Лайтхайзер повідомив Конгрес США про плани адміністрації Дональда Трампа переглянути угоду про вільну торгівлю з Канадою і Мексикою.

Також відзначимо, президент США Дональд Трамп з 22 травня представить пропозиції, які дозволять збалансувати бюджет країни протягом наступних 10 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: