Кабмін дозволив «Нафтогазу» залучити 3,5 мільярда кредиту

Читать на русском
Один кредит буде надано у формі мультивалютної відновлювальної кредитної лінії з лімітом кредитування в еквіваленті 2 млрд грн.

Кабмін погодив залучення НАК Нафтогаз України внутрішніх короткострокових кредитів в Укргазбанку на загальну суму 3,5 млрд грн на закупівлю газу і покриття касових розривів компанії.

Про це йдеться в постанові уряду №377-р, опублікованому в газеті «Урядовий кур'єр», передає «Слово і Діло».

Боргові розрахунки і другий виток загострення з «Газпромом»: подальші ризики для «Нафтогазу» в судіЕксперт з енергетичних програм розповів, чи є можливість у РФ не виконати рішення суду, і що надалі стане ключовим у Стокгольмському суді для України.

Один кредит буде надано у формі мультивалютної відновлювальної кредитної лінії з лімітом кредитування в еквіваленті 2 млрд грн, другий - у формі невідновлювальної кредитної лінії з лімітом кредитування 1,5 млрд грн.

Кредити будуть залучені для покриття тимчасових касових розривів компанії, забезпечення стабільного функціонування газотранспортної системи України та задоволення потреб українських споживачів енергоресурсів в опалювальному сезоні 2017/2018 років.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» не вестиме переговорів з «Газпромом» на території Росії.

Нагадаємо, Кабмін заборонив Ощадбанку застосовувати до «Нафтогазу» штрафні санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: